pátek 20. listopadu 2009

Slaughtered Vomit Dolls


Emetofilie je záliba ve zvracení, takhle začíná snad každá recenze na tento film a bohužel ani já nemohu začít jinak než tímto, protože ve filmu se zvrací víc, než v zákulisí soutěže krásy. Toto romantické dílo pojednává o striptérce/šlapce Angele, která jako malá utekla z domova (stylově při tom ještě stihla zapálit kostel) a vydala se do světa, aby si, jako každá slušná holka, vydělala šukáním za prachy. Ty chtěla využít na studia a stát se baletkou, ale to jí samozřejmě nevyšlo a skončila na úplném dně jako nejposlednější zfetovaná kurva, aby toho neměla málo začala uctívat Satana, který jí za to odměnil sny o vraždách a mučení.

Celý film je vlastně jenom jedním velkým drogovým tripem, plným bizarností, násilí a samozřejmě zvracení. Šíleně rozklepané kamera, šílené střihy, šílené barvy, šílené zvuky. Z angličtiny se plynule přechází do "démonského"jazyk, což je sice jenom angličtina pozpátku, ale zní to pořád docela efektně. Nějaký konkrétní děj se zde najít nedá, jde spíš o prolínání střihů z Angelininých zvrácených snů s realitou. Jako správné perverzáky nás samozřejmě zajímají hlavně ty snové scény, plné vražd, utrpení a samozřejmě zvracení. Některé momenty opravdu mají něco do sebe, hned ze začátku uvidíte jak se první oběti, s roztomilým nickem pig vypíchnou oči, scéna je to vskutku zajímavá a donutí váš zamyslet se nad tím, jestli u opravdového vydloubávání očí také strávíte tak dlouhou dobu, aby se však splnil název filmu tak se oběť samozřejmě na svá krásná kukadla stihne ještě vyzvrátit. Za celkově nejpovedenější scénu bych viděl stáhnutí kůže z obličeje, aneb uděljme si svojí masku na Halloween jednoduše a efektivně. Za nejhorší, respektive nejmíň zajímavou scénu bych viděl asi 3 minutovou zvracecí scénu jakéhosi pána, který se to sice snaží spravit tím, že nablije do půllitru, aby to následně vypil, ale bohužel je takové máslo, že to vyhodí znovu.

Nechci to tu popisovat scénu za scénou, což by v tomto případě opravdu nemožné a raději zakončím tím, že pokud chcete vidět "tak trochu jiný film" tak můžu SVD doporučit, je tam sice pár opravdu hluchých míst, ale díky krátké stopáží 71 minut to není tak velký problém. Nemusíte se bát o to, že by to bylo tak strašlivé, aby se na to nedalo dívat, protože pokud máte aspoň trochu rádi morbidní humor, zasmějete se minimálně u části, ve které je "princezně" uříznuta ruka a následně daná kytara, ať něco zahraje.


Žádné komentáře:

Okomentovat