pondělí 16. listopadu 2009

Bone Ritual – Demo (2009)


Tak co tu dneska máme? Poměrně mladou kapelu – založena 2007 a tohle je první demo, vydané po tom, co pan strep cunt přibral barona von gonkulatora na bubny. A tady bych mohl skončit konstatováním, že úroveň této hudby mi připomíná postavení lejna v kupce hnoje... Ale tohle já neudělám, a to z poměrně významných pohnutek... Zmocnil se mě totiž pan Hyde. 

Jak to vlastně je? Destiluji si snad ve sklepě břečku která ve mně otvírá ty nejhorší stránky, nebo jsem tak trochu rozdvojená osobnost? Dvakrát záporná odpověď... Poslech této nahrávky je zodpovědný za tuto zvrácenou proměnu, vrátil mi to co jsem v sobě těžko dusil už pár měsíců, takřka mě osvítil, ukázal mi pravdu. Zkraťme to sakra, večerní procházka s jedním hrajícím sluchátkem na pravém uchu mi vrátila vzpomínky na skvělé pocity které jsem nezažil při ničem jiném než při poslechu black metalu... opravdového black metalu. Bohužel pro mě, poslední dobu jsem opravdu trávil poslechem věcí, které s ním měly málo, když vůbec něco společného....

A dostáváme se k černému hnusu alba samotného, alba, které budí ty nejhorší představy a rysy které v sobě najdete, rozhodně nečekejte záležitosti typu „skvělí“ vokalisté, propracované symfonické pasáže skvěle spolupracující s šukadelickými pasáži sólovými... Nečekejte ani slušnou kytarovou práci, když jsme u toho, nečekejte žádnou kytarovou práci, pan strep totiž šestistrunný zpěv vynechal... Co tu máme místo něj? Především uřvanou, bublavou, distortovanou, hluboko, pomalu hranou a nechutně blackovou basu... K tomu ještě bicí, ty chvílemi možná drnčí i trochu moc, ale jinak svou rituální, bouchací funkci plní velice hezky. Takže shrnutě... máme zde 3 skladby kde hraje jen bassa, vokálu je poskrovnu (a když tak není moc slyšet, protože je zefektovaný a kryje se právě se čtyřstrunkou), kromě toho tam mají být i klávesy.. Mám dojem, že to bude to občasné pištění á la noise.... Jedinou avšak velikou slabostí toho dema je jen fakt, že je to demo... spíše EP, velice krátké (12 minut), tedy rychle skončí, a musím si ho pustit znovu... a ještě jednou... a tak dále.

http://www.myspace.com/boneritual9

1. Attend To The Signs 04:20 
2. Tools To See 03:33 
3. Pilgrimage Of Woe 04:26 

Total playing time 11:26
 


Žádné komentáře:

Okomentovat