středa 9. září 2009

Štěpán Kopřiva - Zabíjení

Tato knížka je těžká intelektuální zábava, tzn. že není pro negry hákující někde v kolbence. Celý děj se odvíjí v duchu hesla "zabiješ-li jednoho, jsi vrah, zabiješ-li tisíce, jsi přemožitel, zabiješ-li všechny, jsi BŮH."
Tak úvod bysme měli za sebou. Bejt na Saturnu ve vězení, zvlášť, když šéf věznice je těžkej magor, asi není nic lehkýho, kór když trpíte docela hezkou schizofrenií a na ksichtě máte masku ala` Hannibal kanibal.
Teď už by vám mělo bejt jasný, že celá knížka je protknutá odkazy na spoustu filmů. Mezi dost dobrýma hláškama se prolejvá krev spousty lidí + dvou robotů, obzvlášť těch co našemu hrdinovi pomůžou. Například je úchvatná scéna, kdy hrdina vybombarduje napalmem město ujetý sekty vrtulníkem, protože jeho kámoš (též profi zabiják) mu nechce půjčit létající pevnost, protože to je unikátní kousek od Hanoje.
Celkově kniha vyniká chutnou ingrediencí bezbřehého a bezúčelného násilí a cynického černého humoru, takovým stylem, že Patejl s Tobiášem musí blednout závistí. Český kult Jiří Kulhánek musí zabrat, aby J.Kellera porazil v profikillingu.

Žádné komentáře:

Okomentovat